Almenys 30 persones han mort en un atac perpetrat per Al Shabaab contra una base militar de la missió de la Unió Africana (AMISOM) al sud de Somàlia que hauria acabat sota control islamista, segons informen testimonis de la BBC i fonts del grup armat .

L'atac ha començat quan un terrorista suïcida ha encastat el seu vehicle explosiu contra les portes de la base, a prop de la localitat de Leego, i ha estat seguit per un assalt per terra amb homes armats i encara més terroristes suïcides, fins a quinze, que han detonat la seva càrrega davant els militars.

"Ha estat un atac molt complex. Han aconseguit infiltrar-se en la base després de l'explosió inicial", ha declarat a Voice of America l'oficial Mohammed Haji.

L'assalt ha estat confirmat pel governador de la regió somali de Baix Shabelle, Abdikadir Mohamed Nur Sidi, que ha reconegut que hi ha víctimes mortals a les files tant de l'Exèrcit com dels milicanos, tot i que ha eludit donar xifres concretes, ni s'ha pronunciat sobre la suposada victòria d'Al Shabaab.

L'atac ha tingut lloc tot just dos dies després d'un atemptat a Mogadiscio contra un comboi d'instructors militars de Emirats Àrabs Units (EAU), que es va saldar amb la mort d'almenys deu persones. Diumenge passat, milicians d'Al Shabaab van activar un cotxe bomba a Mogadiscio i van obrir foc contra una instal·lació d'entrenament del servei d'Intel·ligència nacional.