La xifra de morts en l'atemptat perpetrat avui contra un hotel de la localitat turística tunisiana de Susa s'eleva ja a 37, ha informat el ministre de Sanitat de Tunísia, Said Aidi.

En declaracions als mitjans, Aidi ha dit que, a més, hi ha 36 ferits i, entre ells, "dos o tres turistes es troben en un estat crític", mentre que "vuit necessiten seguiment mèdic".

El titular de Sanitat ha afegit que "no hi ha una idea precisa sobre la nacionalitat de les víctimes".

Un dels presumptes autors de l'atemptat ha mort en un tiroteig amb la policia i, segons el secretari d'Estat d'Interior de Tunísia, Rafik Chailey, era un estudiant de la ciutat santa de Qairauán, al centre del país i molt propera a Susa, no conegut en mitjans policials.

Chailey ha indicat que un segon presumpte atacant ha estat detingut un quilòmetre de la zona hotelera, després d'aconseguir fugir en un primer moment, mentre que altres fonts parlen d'un segon arrestat en relació a l'atemptat.

Els fets han passat quan homes armats han penetrat en el recinte de l'hotel "Imperial Marhaba", de la cadena espanyola Riu, pel que sembla des del veí "Muradi Palm Marinay", i han obert foc de manera indiscriminada contra les persones que estaven a la platja.

En les imatges que mostra la cadena de televisió tunisiana TNN, es veu la zona de platja amb cadàvers coberts amb tovalloles d'hotel i numerats, en banyador, sobre la sorra i sota els para-sols, on les víctimes han estat sorpreses en el moment de l'atac.

Aquest atemptat es produeix tres mesos després que una vintena d'estrangers morissin al març a la capital tunisiana en l'atemptat gihadista contra el museu del Bardo.