El president francès, François Hollande ha confirmat que l'atemptat contra una fàbrica de gas a Saint-Quentin-Fallavier, prop de Lió, a França, ha provocat un mort i dos ferits. En una compareixença des de Brussel·les, on participava a la reunió de caps d'estat i de govern de la UE, Hollande també ha indicat que la policia ha detingut una persona que ja ha estat identificada. Hollande ha abandonat la cimera d'urgència per tornar cap a París, on presidirà una reunió del govern per donar resposta al que, ha dit, és un "atac terrorista". Segons Hollande, una persona, que podria haver anat acompanyada, ha estavellat un cotxe contra la fàbrica de gas amb la intenció de "provocar una explosió".

"En aquest atemptat, un vehicle conduit per una persona, que potser anava acompanyada d'una altra", ha explicat Hollande, s'ha estavellat contra un recinte de materials sensibles on hi havia "bombolles de gas". "La intenció no deixa cap mena de dubte, era provocar una explosió. L'atac és de naturalesa terrorista", ha confirmat el president francès.

"L'individu sospitós d'haver comès aquest atemptat ha estat detingut i identificat. S'han desplegats mitjans importants a la regió", ha dit Hollande, que també ha confirmat que s'han reforçat les mesures de seguretat en tots els espais de producció industrial amb materials sensibles per tal d'evitar "un drama suplementari".

Hollande ha defensat que ara cal "estar a l'alçada de totes les circumstàncies, i no crear divisions inútils a la societat". El president francès ha dit que la seva feina serà treballar per "protegir" els ciutadans i "eradicar els grups que ens amenacen".

La víctima mortal, segons informen els mitjans francesos, és una persona que ha estat decapitada. Hollande ha expressat la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies i ha dit que la resta de líders europeus també li han mostrat el seu suport.