L'Audiència de Palma ha confirmat avui que la infanta Cristina haurà de seure a la banqueta com a acusada de cooperadora en dos delictes fiscals quan se celebri el judici del cas Nóos.

La defensa de la infanta Cristina va presentar ahir un escrit al tribunal de l'Audiència que jutjarà el cas Nóos en el qual plantejava que la decisió sobre si l'acusació popular té legitimitat per portar a judici la infanta es resolgui sense necessitat que s'assegui a la banqueta.

Els advocats de la germana del Rei sostenen, contra el criteri del jutge instructor, José Castro, que en aplicació de l'anomenada "doctrina Botín" el sindicat Manos Limpias no està legitimat per sostenir l'acusació per delicte fiscal sense el concurs de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que representa l'Agència Tributària.

Consideren que el tribunal de la secció primera de l'Audiència encarregat de resoldre el cas, que presideix Juan Pedro Yllanes, hauria de resoldre la discrepància en la compareixença prèvia d'ordenació del judici que preveuen convocar els magistrats, cosa que evitaria que la infanta s'assegui a la banqueta ni tan sols quan es plantegin les qüestions prèvies.