El socialista Ximo Puig va ser elegit pel ple de les Corts Valencianes president de la Generalitat, gràcies al suport de 50 diputats que van sumar el grup socialista, Compromís i part de Podem, els vots justos per a resultar elegit en primera volta.

En una votació pública per crida als 99 diputats, la candidatura de Puig va obtenir el suport dels 23 diputats del PSPV-PSOE, els 19 de Compromís i 8 dels 13 de Podem -els altres 5 es van abstenir-, mentre que els 31 parlamentaris del PP i els 13 de Ciutadans van votar-hi en contra.

Puig es converteix així en el sisè president de la Generalitat -el segon socialista, després de Joan Lerma-, gràcies al suport de Compromís, que formarà part del Govern valencià, i el suport «crític» de Podem, que no entrarà en ell però va signar l'acord programàtic i vigilarà des de les Corts la seva aplicació.

Podem va optar perquè s'abstinguessin els caps de llista de les tres circumscripcions, entre ells el seu portaveu parlamentari, Antoni Montiel, així com la portaveu adjunta Fabiola Maria Meco Tébar i la diputada Covadonga Peremarch. Montiel va defensar que es tracta d'un suport «condicionat i crític», i va assegurar que el nou govern tindrà aquest grup parlamentari al seu costat «sempre que compleixi el full de ruta» marcat en l'acord de govern subscrit entre el PSPV, Compromís i Podem, conegut com a Acord del Botànic.

La nova presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va prometre el seu càrrec en un acte multitudinari celebrat a la Reial Casa de Correus, seu del Govern autonòmic, en què va estar acompanyada per set ministres i diversos membres de la direcció estatal del PP.

En el seu primer discurs després de prendre possessió, Cifuentes va prometre que «la independència de la institució estarà per sobre sempre de la visió partidària» en la seva tasca de govern, va elogiar els seus antecessors, va recordar les víctimes del terrorisme i va parlar personalment als aturats. La presidenta va assegurar que «avui comença un projecte nou i un temps nou sense lligams cap a res i cap a ningú».