Una persona ha mort decapitada i dues han resultat ferides per un atac terrorista gihadista a la fàbrica de productes químics Air Products, situada a la localitat de Saint-Quentin-Fallavier, al departament de l'Isère (sud-est de França). Aquest atemptat es produeix sis mesos després de l'atac a la revista satírica 'Charlie Hebdo'.

El president francès, François Hollande, ha explicat que una persona, que podria haver anat acompanyada, ha estavellat un cotxe contra la fàbrica de gas amb la intenció de "provocar una explosió".

"En aquest atemptat, un vehicle conduit per una persona, que potser anava acompanyada d'una altra", ha explicat Hollande, s'ha estavellat contra un recinte de materials sensibles on hi havia "bombolles de gas". "La intenció no deixa cap mena de dubte, era provocar una explosió. L'atac és de naturalesa terrorista", ha confirmat el president francès.

Bombers treballen al lloc de l'atemptat.

Ja hi ha un detingut

"L'individu sospitós d'haver comès aquest atemptat ha estat detingut i identificat. S'han desplegats mitjans importants a la regió", ha dit Hollande, que també ha confirmat que s'han reforçat les mesures de seguretat en tots els espais de producció industrial amb materials sensibles per tal d'evitar "un drama suplementari".

L'individu arrestat tindria uns 30 anys i estava ja fitxat pels serveis de la Direcció General de Seguretat Interior, segons el diari 'Le Dauphiné Libéré'.

Es desconeix qui ´s l'home de capitat

La Fiscalia francesa ha descartat que el cadàver decapitat trobat correspongui a algun dels treballadors de la fàbrica assaltada, Segons el diari 'Le Monde'.

Al costat de l'home, els presumptes autors han deixat una bandera de l'Estat Islàmic (EI). El cap ha estat trobada en un filat amb inscripcions islamistes.

Reforç de la seguretat

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha ordenat reforçar la seguretat i la vigilància al voltant de les instal·lacions sensibles del país després del presumpte atac islamista.

Valls, que es troba de viatge a Colòmbia, ha ordenat als prefectes que mobilitzin de forma immediata a les forces de seguretat "per garantir una vigilància reforçada en tots els llocs sensibles de la regió de Roine-Alps".

Així mateix, el primer ministre ha donat instruccions al ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, perquè es traslladi a Sant-Quentin Fallavier, on segons els mitjans francesos ja ha arribat. La Fiscalia antiterrorista ha assumit les investigacions dels fets, després de confirmar que es tractava d'un atac terrorista.

L'atac s'ha produït a la localitat de Saint-Quentin-Fallavier.