El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha citat per al 7 de juliol el regidor de Ahora Madrid a l'Ajuntament de la capital Guillermo Zapata perquè declari com a imputat per un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme en relació als tuits que va escriure el 2011 des del seu compte. La imputació de Zapata, que va dimitir el dia 15 com a responsable de Cultura però manté l'acta d'edil, va revifar les peticions de renúncia a la regidoria de responsables polítics com el portaveu socialista a Madrid, Antonio Miguel Carmona, soci d'investidura de l'alcaldessa Manuela Carmena.

No obstant això, la portaveu del Govern de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, va considerar que no té «sentit» que el regidor lliuri l'acta per la imputació i va demanar que la Justícia «faci el que hagi de fer». Maestre, en tot cas, va qualificar els tuits de «lamentables i desafortunats».

El jutge Pedraz ha citat Zapata -també la víctima d'ETA Irene Villa, en qualitat de testimoni, per ser víctima- després que la fiscal demanés la seva imputació arran d'una querella de Dignidad y Justicia, per considerar que els seus tuits van generar «descrèdit, menyspreu i humiliació» a les víctimes del terrorisme.