El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va apostar per la "plurinacionalitat" del projecte polític amb el qual es presentarà d'aquí a uns mesos a les eleccions generals, en les quals el seu objectiu estratègic segueix sent "superar" el PSOE per dur a terme "canvis històrics". "De que superem el PSOE en les eleccions generals dependrà en bona mesura la intensitat dels canvis històrics que es produiran al nostre país", va afirmar Iglesias en la reunió del Consell Ciutadà de Podem, que va tenir lloc a Madrid.

Després d'analitzar de manera positiva l'escenari sorgit de les municipals i autonòmiques del passat 24 de maig, Iglesias es va mostrar convençut que el resultat a les generals dependrà en bona mesura de l'activitat que duguin a terme els ajuntaments on governen, entre els quals va destacar els de Cadis, Barcelona i Badalona.

En aquest sentit, va confiar que els nous regidors d'unitat popular els ajudin a "recuperar la proximitat amb la gent, la irreverència i la naturalitat" que un dia van ser el seu senyal d'identitat, en contrast amb la imatge dels "polítics de sempre".

Per altra banda, el nou equip de Govern de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va començar a caminar després d'un multitudinari acte de presa de possessió en la qual el president de l'Executiu i del PP, Mariano Rajoy, va augurar que sabrà estar a l'"altura de les circumstàncies".

Els set consellers van jurar o prometre el càrrec a la Reial Casa de Correus, seu de l'Executiu madrileny, per a continuació mantenir un primer Consell de Govern en el qual van tractar al costat de Cifuentes, com a primer punt, l'obertura de menjadors escolars a l'estiu .

En un altre ordre de coses, PSOE i CHA es van tornar a reunir per aconseguir l'acord d'investidura que converteixi el socialista Javier Lambán en nou president d'Aragó, però, tot i que està gairebé tancat, a falta d'uns serrells de redacció, haurà d'esperar a principis de la setmana que ve per ser rubricat.

El Consell Polític Nacional de Coalició Canària (CC) va aprovar per unanimitat l'acord amb el PSOE que reedita el pacte de l'Executiu canari i va decidir, a més, expedientar regidors de la seva formació que van formar governs municipals sense els socialistes.