Davant les crítiques de l'oposició després de l'atemptat comès a l'est de França, el ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, va justificar el dispositiu de lluita contra el terrorisme i va recordar la recent llei que reforça els mitjans dels serveis secrets. Després de participar per segon dia consecutiu en un Consell de Defensa convocat pel president, François Hollande, a l'Elisi, Cazeneuve va recordar que s'ha reforçat la seguretat en els llocs "sensibles" de la regió on va tenir lloc l'atemptat, la qual cosa inclou certes instal·lacions industrials similars a l'escenari del crim.

El responsable d'Interior va assenyalar que el Govern "no ha deixat d'actuar per afrontar l'elevat nivell d'amenaça terrorista que hi ha sobre França i sobre Europa", que va considerar "més alt que mai".

Cazeneuve va dir que en cap moment han amagat als ciutadans el risc que hi ha sobre el país i va assenyalar que, per afrontar-lo, s'han aprovat dues lleis antiterroristes, a més de la que la setmana passada reforçava els mitjans dels serveis secrets, molt criticada per certs sectors per considerar-la "lliberticida".

El ministre va assenyalar que 1.700 francesos han anat "al teatre d'operacions terroristes fora del territori francès" i que molts d'ells han tornat o han mostrat la seva intenció de tornar. A ells se sumen els "elements adormits", persones que com el sospitós de l'atemptat de divendres a l'est del país no havien comès actes terroristes anteriors però que "poden estar en contacte amb actors terroristes".

Davant les crítiques de l'oposició conservadora que el Govern no fa prou per lluitar contra el terrorisme, Cazeneuve va recordar que durant el mandat de Nicolas Sarkozy es van eliminar 13.000 llocs de treball en les forces de l'ordre. I que l'actual Executiu pretén crear 700 llocs suplementaris a l'any en aquests serveis, a més dels 1.500 que va decidir al gener passat, dos terços d'aquests, per als serveis secrets. A més, va assenyalar que el Govern ha destinat 233 milions en tres anys per modernitzar els mitjans d'aquests serveis.

Yasim Salhi, sospitós d'haver decapitat un home i haver intentat fer explotar una planta química a l'est de França, es va fer una "autofoto" amb el cap de la víctima que va enviar a un número nord-americà possiblement amb base a Síria. Així, el terrorista gihadista es va fotografiar amb el cap del seu patró, el gerent de l'empresa de paqueteria en què treballava.