Un dia després dels brutals atemptats a França, Tunísia i Kuwait, tant PP com PSOE van animar la resta de partits polítics a sumar-se al pacte antigihadista signat al mes de febrer. Així, el portaveu del grup popular al Congrés, Rafael Hernando, va recordar que divendres es va reunir per primera vegada la comissió del Pacte d'Estat contra el terrorisme gihadista.

"Aquest és el camí per on hem d'anar el conjunt de les forces polítiques i seria desitjable que les formacions polítiques que al seu dia no es van unir s'adonin del problema i el ratifiquin; així serem més contra aquesta amenaça, que com hem vist és de dimensions internacionals", va afirmar.

Per part seva, el líder del PSOE i candidat a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, va animar la resta de forces polítiques a incorporar-se al pacte com a garantia d'"estabilitat i unió de tots els espanyols en contra de la barbàrie terrorista".

Sánchez va dir que no havia parlat amb el president del Govern, Mariano Rajoy, dels atemptats ocorreguts a França, Tunísia i Kuwait, tot i haver coincidit amb ell en l'homenatge anual a les víctimes del terrorisme que es va celebrar al Congrés.

Rajoy va reiterar la seva solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes i va assegurar que l'Executiu donarà la batalla contra el terrorisme "fins al final". Va assegurar que la lluita contra el terrorisme és "la gran prioritat" de la UE en aquests moments i va avançar que Espanya convocarà una ?reu?nió del "Grup 5 + 5", per solidaritzar-se amb Tunísia.