Un grup d'espanyols que ahir va tornar a Espanya des de Tunísia van lamentar que deixen enrere un país «desolat» per l'atemptat gihadista de divendres passat, que es va saldar amb 39 turistes morts, ja que és un poble pacífic que tem perdre la seva font de ingressos pel turisme.

En declaracions als periodistes després d'aterrar a l'aeroport del Prat de Barcelona, ??Fernando, que va passar l'última setmana treballant a Tunísia, va explicar que els tunisians estan «desolats» i «consternats» per la situació en què queda el seu país, després de l'atemptat de divendres. El turisme és una de les principals fonts d'ingressos de Tunísia, de manera que els tunisians temen que l'atemptat gihadista contra un hotel de la localitat turística tunisiana de Susa comporti ara una desbandada de turistes, segons Fernando. En la mateixa línia, Isabel, una espanyola resident a Tunísia, va insistir que els tunisians són gent pacífica i molt tranquil·la, que ara estan molt preocupats per la incidència que pot tenir l'atemptat en el turisme. «El que volen els terroristes és que la gent tingui por», va indicar. La cadena hotelera mallorquina Riu va informar ahir que encara continuen en estat greu sis dels ferits en l'atemptat de divendres passat en un dels seus hotels a la localitat tunisiana de Susa, en què van morir almenys 37 persones.

L'hotelera va assegurar en un comunicat publicat al seu web que està en contacte permanent amb els hospitals de la zona per conèixer l'estat dels ferits que encara es troben ingressats.efe/ddg tunis