Les forces ucraïneses i els separatistes prorussos van tornar ahir a acusar-se mútuament de desenes d'atacs amb artilleria pesada i tancs malgrat l'alto el foc que regeix l'est d'Ucraïna des del passat mes de febrer.

El mandat militar ucraïnés va denunciar 85 atacs dels rebels en les últimes 24 hores contra les seves posicions a les rodalies de la ciutat de Donetsk, principal plaça forta dels prorussos, i als accessos a Mariúpol, capital alternativa de la regió de Donetsk on s'han traslladat les administracions regionals lleials a Kiev. Les forces governamentals van acusar ahir els subllevats d'atacar amb totes les armes que tenien, inclosa artilleria pesada i tancats prohibits expressament pels acords de pau de Mins, fimats al febrer. A la vegada, les autoritat de l'autoproclamada República Popular de Donetsk (RPD) van denunciar la mort d'un civil a la localitat de Górlovka, a uns 30 quilòmetres de Donetsk, com a resultat dels atacs amb morters de les forces de Kiev contra les zones residencials de la ciutat.

Les hostilitats entre les dues forces van començar a principis de juny després d'una fallida ofensiva llançada per les milícies contra la localitat de Marinka.