La Policia tunisiana ha arrestat en les últimes hores diverses persones per la seva suposada vinculació amb l'atemptat gihadista que divendres passat va matar 38 persones, majoritàriament britànics, en un hotel de la ciutat de Susa. Enmig de creixents crítiques per la política de prevenció del Govern i l'actuació policial, el ministre tunisià d'Interior, Nayam a Gharzali, va revelar, a més, que la investigació buscava confirmar si el "llop solitari" va rebre entrenament en la veïna Líbia. "Hem començat amb l'arrest d'un primer grup, amb un nombre important de gent que pertanyia a una xarxa relacionada amb l'atemptat", va explicar el ministre, que va garantir que "serà detinguda tota persona que hagi donat suport logístic" al terrorista.

"Em comprometo amb totes les víctimes a què aquests criminals assassins seran portats davant la justícia tunisiana i castigats com correspon", va afegir Al Garzali, qui va visitar el lloc de la massacre amb els seus col·legues britànic, alemany i francès. Saifedine Rezgui, un jove universitari de 23 anys, va irrompre divendres a la platja de l'hotel "Marhaba Imperial" de Susa i va obrir foc durant diversos minuts contra els turistes.

Els interrogants

Després els va perseguir per la piscina i l'edifici principal de l'hotel, abans de ser abatut després de sembrar el pànic durant uns 30 minuts, en els que va recórrer les instal·lacions amb total impunitat. Una llibertat amb què també van actuar el passat 18 de març els dos pistolers gihadistes que van assassinar 22 turistes estrangers al museu El Bard, de la capital tunisiana. Les indagacions avancen amb lentitud i entre diferents polèmiques, com per què va trigar tant a intervenir la policia. Els responsables de l'hotel, gestionat per l'empresa espanyola RIU, asseguren que van complir el protocol però les autoritats policials asseguren que van trigar massa a donar el senyal d'alarma. Fonts de seguretat van confirmar, per la seva banda, que han detingut els pares del terrorista i a gent del seu entorn en la ciutat de Kairauan.