Els líders de Podem a Andalusia i a l'Aragó, Teresa Rodríguez i Pablo Echenique, no van donar suport a la proposta de primàries de Pablo Iglesias en la reunió del dissabte del Consell Ciutadà estatal, segons va informar El Mundo. A més, el sector del partit més vinculat al 15-M, del qual forma part l'eurodiputat Miguel Urbán, també s'ha desmarcat del model de votació proposat per la direcció.

Pels crítics, la circumscripció única per a tot l'estat en la votació del candidat a la presidència del govern assegura la victòria a l'equip de Pablo Iglesias i dificulta que Podem conflueixi amb altres formacions en candidatures ciutadanes com les que van vèncer a Madrid i Barcelona en darreres eleccions municipals. El que sí que preveu aquest sistema és el respecte per la paritat de gènere i la presència de totes les nacionalitats de l'estat.

El cap de Política i Àrea d'Estratègia de Podem, Íñigo Errejón, va assegurar que era una resposta ràpida a un possible avançament electoral i la manera de garantir la presència d'una candidatura de «canvi polític» als comicis. Les primàries es duran a terme entre el 17 i 22 de juliol i el resultat es donarà a conèixer el 24.