El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar ahir que el temps i l'experiència seran els que posaran de manifest que les crítiques a la Llei de Seguretat Ciutadana, que va entrar ahir en vigor, no estaven fonamentades, i va tornar a avalar la seva constitucionalitat i el seu caràcter garantista. Després d'inaugurar al Senat un acte de dones en la Policia, Fernández Díaz va indicar que es tractava d'una norma «per als nostres temps, plenament garantista» que complia amb el mandat constitucional a les forces de seguretat de vetllar per la protecció de la seguretat ciutadana i pels drets i llibertats.

El ministre de l'Interior va anar més lluny en afirmar que països com el Regne Unit i França van aprovar l'any passat lleis similars i, «en alguns aspectes, més dures». Segons el ministre, la llei -batejada per l'oposició com a «llei mordassa» i contra la qual s'ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat-, recull tot el millor de l'anterior norma i s'ha adaptat als canvis d'Espanya en aquestes dues últimes dècades. El ministre de l'Interior va recordar que la llei s'havia elaborat pels «llimbs jurídics» en què quedaven determinades conductes en desaparèixer del Codi Penal les faltes i perquè una moció del Congrés aprovada el juliol de 2012 instava a redactar una nova normativa. A més, va afegir, recull la jurisprudència dels tribunals Suprem i Constitucional i ha passat pels filtres del Consell General del Poder Judicial, del Consell Fiscal, de l'Agència de Protecció de Dades i del Consell d'Estat.

Les queixes

Quatre activistes de l'organització feminista Femen es van manifestar ahir seminues davant l'estàtua de Cibeles en protesta per la recent aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com «llei mordassa». Onejant banderes amb la llegenda «desobediència» i escrit en la part davantera del tors «El meu nom és democràcia» i en la posterior «No llei mordassa», les activistes van fer una crida a la ciutadania a desobeir «perquè si no tenim por no podran amb nosaltres ni amb nosaltres».