Javier Maroto, vicesecretari sectorial del Partit Popular, va negar la possibilitat que es produeixi un avançament electoral per a fer coincidir la votació a nivell estatal amb les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 27 de setembre, com havia plantejat Esperanza Aguirre. La intenció de la presidenta del PP de Madrid era la de combatre el caràcter plebiscitari que algunes formacions catalanes els volen atribuir.

En el si d'una trobada amb el Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Maroto va voler deixar clar que «no hi haurà sorpreses» pel que fa a la data de les eleccions generals, una elecció que recau exclusivament en el President del Govern,?Mariano Rajoy. Va assegurar que la decisió no ha de dependre de l'oportunitat d'influir en uns altres comicis sinó de l'estat del compliment dels compromisos adoptats per l'executiu.

D'altra banda, davant el recurs presentat de manera unànime per tots els partits de l'oposició contra la nova Llei de Seguretat Ciutadana, Maroto va mostrar-se respectuós i va instar la resta de partits a també «respectar l'acció del Govern».