Més de la meitat de les llars monoparentals amb nens, en risc de pobresa

03.07.2015 | 00:00

Més de la meitat de les llars monoparentals amb almenys un menor a càrrec es troben en risc de pobresa o exclusió social, una realitat «creixent» i que a Espanya té rostre de dona, segons va denunciar ahir Save the Children en el seu informe Més soles que mai. De les gairebé 1,8 milions de llars formades per un adult i almenys un fill a càrrec -que suposen el 9,6% de les llars a Espanya- un 53,3% està en risc de patir situacions relacionades amb la pobresa i l'exclusió, percentatge que a les llars biparentals se situa en el 30,5%. El director general de Save the Children, Andrés Conde, va explicar durant la presentació de l'informe que la situació dels infants en risc d'exclusió havia empitjorat en l'últim any i mig i va destacar que 1 de cada 3 nens es troba en risc de pobresa, una xifra que no deixa d'augmentar des de l'any 2007.
«Quan parlem de llars monoparentals cal tenir en compte que es tracta d'una realitat creixent i amb rostre de dona», va assenyalar Save the Children, que va afirmar que el 82% d'aquestes llars estava encapçalada per una mare.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema