Monedero augura una gran discussió per les primàries a Podem

El fundador del partit no veu el procés com «les taules de la llei» sinó com una eina que cal validar

03.07.2015 | 00:00

El fundador de Podem Juan Carlos Monedero va augurar ahir una gran discussió interna sobre les primàries aprovades per la direcció, a les quals no veu com «les taules de la llei», sinó com una proposta que ha de validar amb diàleg amb els cercles i les bases. «A Podem res està escrit en pedra», va recordar. Monedero va considerar que les primàries «són tiretes per intentar curar la ferida de la partitocràcia» i sempre eren insuficients. En el cas de Podem, va considerar que només serien eficaces si eren capaces de sumar una àmplia majoria social, emocionar a la ciutadania i elegir els millors candidats, que fossin «tan inqüestionables» com ho han estat Manuela Carmena a Madrid o Ada Colau en Barcelona.
Tres requisits que, segons la seva opinió, «està per veure» si podien complir amb el reglament aprovat pel Consell Ciutadà, que ja ha estat qüestionat per alguns dirigents territorials per establir la circumscripció única o la possibilitat de votar una llista completa amb l'anomenat sistema «planxa».

La crítica
Monedero veu un «error» els terminis «tan breus establerts», que obligarien a proclamar els candidats el 24 de juliol, el que segons diu no va ser decisió de Pablo Iglesias; i creu que els que «van forçar» aquests terminis en l'últim Consell Ciutadà «es van equivocar». «Imaginem que per un problema de terminis no haguéssim pogut comptar amb Manuela Carmena o amb Ada Colau», va recalcar, i va demanar que s'escoltés a la gent perquè «Podem, sense els cercles, perd la seva principal eina per no ser vella política». Per això, va considerar que ara s'obria un procés per discutir si superarien aquest repte amb aquest model de primàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema