El ministre britànic de Defensa, Michael Fallon, va dir ahir que el Govern no descartava demanar al Parlament el vistiplau per llançar atacs aeris contra posicions de l'Estat Islàmic (EI) a Síria per tal de detenir a aquest grup gihadista. En una compareixença a la Cambra dels Comuns, Fallon va afirmar que l'EI havia de ser atacat al lloc des d'on operava, després que aquest grup fos suposadament responsable de diversos atemptats, entre ells el de Tunísia de divendres passat, en què 30 ciutadans britànics van ser assassinats a la platja d'un hotel.

El Parlament de Westminter va autoritzar a finals de 2014 atacs aeris de la Reial Força Aèria britànica (RAF) contra posicions de l'EI a l'Iraq però no sobre territori sirià. Un any abans la Cambra dels Comuns va votar en contra de dur a terme bombardejos aeris contra Síria davant l'escalada de la violència del règim del president sirià, Bashar al-Asad. No obstant això, el Govern del primer ministre conservador, David Cameron, estudia ara la possibilitat de sol·licitar a la Cambra dels Comuns el permís per atacar el EI a Síria.

Fallon va dir que els diputats tindran l'última paraula a l'hora de prendre una decisió al respecte, si bé el Govern no necessita la seva autorització. També va informar que el Govern només presentaria als Comuns una moció per donar llum verd als atacs sempre que hi hagués un consens al respecte entre les formacions polítiques. efe/ddg londres