El president de Ciutadans, Albert Rivera, va ser proclamat ahir oficialment candidat a la presidència del Govern central, després que les altres sis persones que havien presentat la seva precandidatura no aconseguissin els avals suficients, mentre que la diputada Inés Arrimadas serà la candidata a la Generalitat. El secretari d'Organització de Ciutadans (C's), Fran Hervías, va presentar en roda de premsa els resultats del procés de primàries. Inés Arrimadas va ser elegida candidata a la presidència de la Generalitat per a les eleccions catalanes del 27 de setembre, ja que l'altre precandidat tampoc no va aconseguir els avals necessaris.

Així, tant Rivera com Arrimadas van ser proclamats oficialment caps de llista per a les dues cites electorals, sense necessitat que se celebrin les votacions de les primàries, que estaven previstes per a aquest cap de setmana 4 i 5 de juliol. El dirigent de Ciutadans va aconseguir 2.904 avals per ser el candidat a la presidència del Govern d'entre els 3.031 afiliats que van participar en les primàries, molt per sobre del mínim requerit que estava fixat en els 509, mentre que el següent precandidat que va aconseguir més avals va ser Gabriel Soria Díaz, membre d'aquesta formació a Jaén, amb 44 firmes recollides.

La participació

Per al procés de primàries a la presidència del Govern espanyol, en què van participar 3.031 afiliats dels 25.495 que podien fer-ho, s'havien postulat com a precandidats sis membres més de Ciutadans, a més d'Albert Rivera. Aquests són José Luis San Miguel Mourisco, de Cerdanyola del Vallès amb 33 avals; Miguel Gómez Pedrosa, de Sabadell amb 9 avals; Jordi Clausell Martín, de Vila-real amb 20 avals; Gabriel Soria Díaz, de Jaén, amb 44 avals; Gregorio Daniel Prieto Beneitez, de Lleó, amb 19 avals, i Manuel Baltar, de Tenerife amb dos avals.

En el cas de les primàries per a les catalanes, Arrimadas va aconseguir 376 avals, dels 2.812 afiliats que podien participar, quan el mínim estava establert en 281 firmes, mentre que l'altre precandidat, Paco García, va aconseguir 14 avals.

Una vegada acabat el procés de primàries per designar els caps de llista a les generals i a les autonòmiques catalanes, Ciutadans iniciarà el procés per elegir els candidats de les altres tres províncies catalanes, així com els de la resta de províncies espanyoles.

En el cas de les eleccions catalanes que se celebraran el pròxim 27 de setembre, Ciutadans iniciarà el procés de primàries per elegir candidat a Tarragona, Girona i Lleida diumenge, 5 de juliol, i conclourà el període de postulació el dijous 9 de juliol, mentre que el divendres 10 i el dissabte 11 es faran les votacions de forma telemàtica.

Respecte als candidats de províncies per a les eleccions generals, les primàries del partit es realitzaran entre el 12 i el 16 de juliol, mentre que les votacions tindran lloc el cap de setmana del 18 i 19 de juliol.