França va denegar ahir al fundador de Wikileaks, Julian Assange, la seva petició d'asil formulada en una carta adreçada al president del país, François Hollande, segons va informar el Palau de l'Elisi. «França va rebre bé la carta del senyor Assange. Un examen en profunditat revela que, tenint en compte els elements jurídics i de la situació material d'Assange, França no pot satisfer la seva demanda», va assenyalar la Presidència francesa en un comunicat.

L'Elisi destaca que l'actual situació d'Assange, refugiat a l'Ambaixada de l'Equador a Londres, «no representa un perill immediat», i subratlla que sobre ell pesa una ordre europea de detenció.

L'australià, de 44 anys, es presenta a la missiva com un «periodista (...) perseguit i amenaçat de mort pels Estats Units» per les seves activitats professionals i recorda que no està acusat de cap «crim o delicte en cap lloc del món, inclòs a Suècia i al Regne Unit». Assange es diu víctima d'una persecució política «d'una envergadura inèdita» que inclou amenaces d'assassinat, de segrest, d'empresonament, campanyes de difamació o assetjament que l'afecten a ell mateix i el seu entorn.