El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va afirmar després d'acudir a votar en l'històric referèndum que celebra Grècia que "la voluntat del Govern, molts poden ignorar-la. La voluntat del poble, ningú." Tsipras va dipositar el seu vot en el seu col·legi electoral al barri popular atenès de Kipseli.

El primer ministre va afirmar que "el poble hel·lè envia un missatge que té a les seves mans el seu destí, avui la democràcia venç a la por, la determinació venç a la propaganda de la por".

En un col·legi electoral abarrotat per les càmeres i enmig de l'aplaudiment de ciutadans, Tsipras va llançar també un missatge europeista en recalcar que el vot d'avui suposa "un missatge de determinació, no solament per romandre, sinó per viure amb dignitat a Europa".

"Sóc molt optimista", va dir Tsipras, respecte al resultat en el referèndum que se celebra avui sobre la proposta d'acord dels creditors a canvi del rescat.

El primer ministre ha demanat a la població que es pronunciï amb un rotund "no" a la proposta. Ha assegurat que després del resultat, sigui quin sigui, s'asseurà a la taula de negociacions per signar un acord amb les institucions (Comissió Europea, Banc Central Europeu, Fons Monetari Internacional).