El candidat de Ciutadans a la presidència del Govern, Albert Rivera, es va mostrar ahir convençut que si arriba a ser president de l'Executiu espanyol podrà fer seure a la mateixa taula per dialogar tots els agents polítics i socials del país, com ja va passar, va recordar, durant la transició liderada per Adolfo Suárez. Així, en el seu primer discurs com a candidat de Ciutadans a La Moncloa en les pròximes eleccions generals, Rivera va dir que si ha decidit fer aquest pas és perquè "en el moment actual que viu Espanya fa falta algú que pugui fer seure a la taula tothom, els agents polítics i socials".

En aquest sentit, Rivera va recordar que la Constitució es va fer entre tots i que, en els Pactes de La Moncloa, "Suárez va asseure a la taula els partits constitucionals i els agents socials". Tots ells, va afegir, "van haver d'anar a la crida d'algú que els va cridar", i Ciutadans ha demostrat que és "capaç de dialogar, de controlar i d'arribar a acords", com està demostrant, va assenyalar, "en la diverses autonomies".

Rivera, que va assegurar tenir "lideratge, equip i projecte", es va mostrar "capacitat" per dur a terme aquesta funció d'unificar consensos, i va concretar que els altres partits polítics no són els seus ?"enemics", sinó "compatriotes".

El líder de Ciutadans, a més, es va mostrar convençut que l'estat de benestar, l'economia de mercat i l'euro "són sagrats" i, segons el seu parer, "això no ho poden dir els que volen canvis i treure'ns d'Europa".

Repartiment de crítiques

Rivera no només va criticar Podem sense esmentar-ho, sinó també el Partit Popular, i va dir que davant el Govern actual Ciutadans té "les mans netes", mentre que Mariano Rajoy té al darrere "el cas Bárcenas, el cas PP o el cas Rajoy". En aquesta línia, va considerar que "és molt difícil que la gent torni a confiar en la política si qui presideix un Govern està sota la sospita de corrupció del seu partit i de desenes dels seus membres".

Rivera també va defensar que és "de Barcelona, català, espanyol i europeu", i va dir que en el moment que viu Espanya és fonamental que els que representen una "Catalunya sensata" s'involucrin en la governabilitat d'Espanya perquè si no "sempre tindrem la gran mentida que els catalans no volen participar en el projecte comú".