Grècia va entrar ahir en la primera pròrroga del «corralito» impost fa ara nou dies, encara que amb l'aigua encara més al coll després de la decisió de de el Banc Central Europeu (BCE) de mantenir el límit de crèdits als bancs i a més elevar les garanties que demana a canvi d'ells.

Tant la borsa d'Atenes com els bancs continuen tancats i les cues davant els caixers automàtics, on està permesa la retirada màxima de 60 euros per dia, es mantenien ahir en el mateix nivell dels passats dies. La imatge més comuna eren cues d'entre cinc i deu persones, amb alguns pics a certes hores.

A més de les limitacions a la retirada d'efectiu, es manté la prohibició de totes les transaccions de diners a l'estranger amb excepció dels pagaments per a les importacions de productes de primera necessitat.

Il·limitades, en canvi, continuaran les transaccions electròniques a l'interior del país, així com la retirada en caixers amb targetes de bancs a l'estranger.

Entre avui i demà els pensionistes que només tenen cartilla i hagin retirat la totalitat de 120 euros que se'ls va permetre la setmana passada, no podran retirar més diners d'alguna de les 1.250 sucursals obertes en tot el país amb la comesa exclusiva de gestionar aquests desemborsaments.

Els que no hagin retirat encara els 120 euros, en canvi, podran acudir a aquestes oficines bancàries.

Per tots aquells que tinguin una targeta de pagament regeix el màxim de 60 euros de retirada permès per a tota la població.

Aquest degoteig de retirades ha afectat el sistema bancari, que hauria d'estar quedant-se sense efectiu si es té en compte que van entrar en el cap de setmana amb tan sol 1.000 milions d'euros disponibles per als dipositants, segons va reconèixer la mateixa Unió Grega de Bancs divendres.