Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va registrar ahir les seus a Madrid i Sevilla de l'Institut de Formació i Estudis Socials (IFES), una fundació d'UGT, a la recerca de documentació relacionada amb el cas de les factures falses del sindicat.

El cas l'instrueix el titular del jutjat número 9 de Sevilla, Juan Jesús García Vélez, i hi estan imputats els exsecretaris generals d'UGT-Andalusia Manuel Pastrana i Francisco Fernández Sevilla, als quals la Fiscalia Anticorrupció va acusar de «finançament il·legal del sindicat» a través dels fons de formació.

El passat 6 de febrer es va conèixer que l'UCO de la Guàrdia Civil havia lliurat un atestat al jutge en què es concloïa que era evident que diferents proveïdors havien efectuat pagaments a UGT-A en concepte de comissió per valor d'1,98 milions. A l'atestat es detallava que «en la pràctica totalitat dels casos» la comissió s'imposava «per contracte» per part del sindicat als seus proveïdors, amb particularitats en funció de paràmetres com el volum de facturació, i per això existeixen diferències en les quantitats.