El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha deixat en llibertat el presumpte capitost de la trama xinesa de blanqueig, Gao Ping, després que hagi abonat els 400.000 euros que li van imposar com a fiança per sortir de presó mitjançant 93 xecs bancaris d'altres tants ciutadans de la comunitat xinesa a Espanya. L'advocat de Gao Ping, Jaime Sanz de Bremond, va informar que el pagament de la fiança s'havia fet efectiu a última hora del matí d'ahir i que el jutge havia dictat després l'acte de llibertat de l'imputat. Segons el lletrat, la fiança es va aportar mitjançant 93 xecs aportats per persones diferents de tot Espanya, pertanyents a la comunitat xinesa. Fonts jurídiques van informar que el jutge havia adoptat una sèrie de mesures cautelars per reduir el risc de fuga de l'imputat: diverses compareixences setmanals a l'Audiència Nacional, la retirada del passaport i la prohibició de sortir d'Espanya.

Ping va ingressar a la presó a l'octubre de 2012 després de la seva detenció en l'operació Emperador i va ser posat en llibertat un mes després per un error judicial. A l'abril de 2013 va tornar a ser empresonat pel risc de fuga que existia i per l'aparició de nous fets incriminatoris. El jutge li va imposar el passat 2 de juny, i a petició de la Fiscalia Anticorrupció, una fiança de 800.000 euros per sortir de presó, però la seva defensa la va recórrer i finalment el magistrat va rebaixar aquesta xifra a la meitat.

En el seu acte, del passat 24 de juny, Andreu li rebaixava la fiança i considerava aquesta mesura adequada en vista dels antecedents de Gao Ping.