Una dona de 27 anys va morir ahir a l'illa de la Palma a causa, presumptament, de les cremades produïdes per la seva exparella que, després de ruixar-la amb un líquid inflamable li va calar foc. Fonts policials van confirmar que els fets havien succeït al voltant de les dotze del migdia en un comerç del cèntric carrer Real de Santa Cruz de La Palma, on la noia treballava com a dependenta des de feia pocs dies. La jove va morir poc després de ser traslladada a l'hospital de l'illa a causa de la gravetat de les cremades sofertes en diferents parts del cos.

Pel que sembla, l'home, de 32 anys, va entrar a l'establiment amb el bidó del líquid inflamable, va ruixar la jove i li va calar foc, la qual cosa va provocar que ell també patís cremades de gravetat. La Policia Nacional va detenir el presumpte agressor en un centre de salut proper, on va anar a curar-se les cremades de primer i segon grau que tenia a diferents parts del cos i va ser traslladat en estat molt greu a l'Hospital General de la Palma, segons va informar el servei d'urgències 112.

El Cabildo de la Palma i l'Ajuntament de Santa Cruz de la Palma van convocar ahir a la tarda una concentració per mostrar públicament el rebuig a aquest succés. Segons va assenyalar el conseller d'Agricultura de la comunitat, Narvay Quintero, que va actuar com a portaveu de l'Executiu després del primer Consell de Govern de la legislatura, «El Govern de Canàries lluitarà amb tots els arguments i totes les mesures que estiguin a la seva mà contra una de les pitjors xacres de la nostra societat». Amb aquest crim ja són 21 el nombre de dones que ha mort a les mans de la seva parella o exparella el 2015 i és el quart crim masclista d'aquest mes de juliol a tot l'Estat.