El Ministeri de Finances alemany podria haver plantejat una suspensió temporal de cinc anys de l'eurozona de Grècia com a fórmula per superar l'actual crisi financera, segons un document del Ministeri a què ha tingut accés el diari alemany 'Frankfurter Allgemeine Zeitung'.

El diari sosté que la proposta plantejada per Grècia per a un tercer rescat no és suficient per al ministre de Finances alemany, Wolfgang Schaeuble, per la qual cosa hauria plantejat dues opcions, o una suspensió de cinc anys o la transferència de 50.000 milions en actius a un trust que aniria venent aquests actius per pagar el deute.

"Aquestes propostes són deficients en àrees centrals de reforma per modernitzar el país i avançar cap a un creixement econòmic a llarg termini amb desenvolupament sostenible", explica el document. Per això, l'oferta "no pot servir de base per a un nou programa de tres anys del Mecanisme Europeu d'Estabilitat".

La proposta de la suspensió de Grècia durant cinc anys estableix que el país seguiria sent membre de la UE i com a tal podria rebre "ajuda per a la millora del creixement, humanitària i tècnica".