L'Eurogrup, dividit sobre el futur de Grècia

Els representants de l'eurozona debaten la petició de Grècia per a un tercer multimilionari rescat

11.07.2015 | 21:04

Els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona (Eurogrup) estan dividits pel que fa a la millor via per superar la crisi de Grècia i allunyar el fantasma de la seva sortida de l'euro, tot i que han expressat la seva voluntat d'avançar davant les complexes i difícils negociacions que avui encaren.

    Els representants de l'eurozona debaten la petició de Grècia per a un tercer multimilionari rescat i l'oferta de reformes amb que l'acompanyen, sobre la base d'una anàlisi de les institucions creditores (la CE, el BCE i l'FMI).

    La llista de reformes del Govern del primer ministre grec, Alexis Tsipras, recolzada pel Parlament hel·lè, augmenta impostos i cotitzacions socials i redueix les pensions, en una línia molt similar a l'oferta que aquests organismes van fer a Grècia i que aquesta va rebutjar el mateix dia en que va convocar per sorpresa el referèndum del passat 5 de juliol.

    A la reunió de l'Eurogrup, que ha començat a les 13.30 GMT sota presidència de l'holandès Jeroen Dijsselbloem, les parts intenten també recuperar la confiança perduda pels vaivens i sorpreses dels cinc últims mesos de negociacions.

    Aquesta desconfiança ha estat recordada avui pels ministres dels països que representen la posició més ortodoxa respecte a Grècia, com l'alemany Wolfgang Schäuble, que ha insistit a la seva arribada en que "les propostes no són suficients", a més d'assenyalar que la confiança entre les parts "s'ha destruït".

    La situació de Grècia s'ha anat deteriorant en els últims mesos i en especial des de finals de juny, quan no va abonar a l'FMI un pagament de 1.500 milions d'euros i va veure expirar el seu segon rescat financer sense un acord amb els seus socis per accedir als 7.200 milions que estaven pendents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema