Almenys una persona va morir i quatre van resultar ferides en esclatar una bomba avui davant del consolat italià al centre del Caire, han informat a Efe fonts dels serveis de seguretat.

La forta explosió va causar destrosses a la façana del consolat, que estava tancat en el moment de l'atac, i en altres habitatges dels voltants, al barri de Bulaq Abu Laela.

El portaveu de Sanitat, Hosam Abdelgafar, ha confirmat aquesta xifra de víctimes i va explicar que els ferits van ser traslladats a un hospital amb contusions i cremades.

Segons Abdelgafar, tres dels ferits són membres d'una mateixa família.

Una font del Ministeri de l'Interior, citada per l'agència oficial Mena, ha indicat per part seva que dos dels lesionats són policies.

Fins al moment, no està molt clar el que ha passat. Una versió apunta que la bomba estava col·locada sota d'un vehicle aparcat davant del consolat.

Les fonts consultades per Efe han assenyalat, però, que l'artefacte explosiu va ser llançat des del pont 6 d'octubre, que creua per sobre de la zona, i en caure en un cotxe va provocar l'explosió del mateix.

Els atemptats terroristes han augmentat a Egipte, principalment contra les forces de seguretat, des del cop militar del 3 juliol 2013 que va enderrocar al llavors president, l'islamista Mohammad Mursi.

El passat 29 de juny, el fiscal general Hisham Barakat va perdre la vida en un atemptat amb cotxe bomba al Caire, i dos dies després es van registrar una sèrie d'atacs contra llocs de control a la península del Sinaí que van causar desenes de morts.