El presumpte cap del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a l'Afganistan, el Pakistan i l'Iran, Hafez Sayeed, va morir al costat d'altres 29 insurgents en el bombardeig d'un avió no tripulat (dron) nord-americà a l'est afganès, segons ha informat una font oficial. L'atac en què va morir es va produir divendres a la nit al districte d'Achin, a la província de Nangarhar, segons un comunicat dels serveis secrets afganesos NDS.

"Com a resultat del bombardeig van morir 30 insurgents, inclòs Hafez Sayeed, el líder de l'EI en l'autodenominat estat de Khurassan (territori que abasta l'Afganistan, el Pakistan i l'Iran)", assenyala la nota. Els serveis d'intel·ligència afganesos també van detallar que van ser ells els que van proporcionar a les forces dels Estats Units les dades sobre la localització exacta dels insurgents del "grup terrorista Daesh" (l'acrònim de l'EI en àrab).

Aquest és el segon gran cop contra l'EI aquesta setmana al país asiàtic, després que dilluns un altre bombardeig nord-americà al districte d'Achin matés el suposat cap adjunt del grup gihadista a l'Afganistan i el Pakistan, Gul Zaman.

Atropellats a l'Iraq

Uns 12 civils iraquians van ser assassinats ahir a Mossul pel grup gihadista Estat Islàmic (EI), després de ser atropellats per camions conduïts per membres de l'organització, segons va confirmar el cap de seguretat de Nínive, Mohammad al Baiati. Els gihadistes van organitzar aquest macabre assassinat després de condemnar les víctimes per col·laborar amb les autoritats iraquianes.