Un total de 22 persones, diverses d´elles nens, van quedar atrapades a uns 40 metres d´alçada durant més d´hora i mitja en avariar-se dissabte al vespre una atracció de fira durant les festes de Baracaldo, a Biscaia.

L´avaria es va produir cap a un quart de nou, quan milers de persones passaven la tarda al recinte firal de Ansio, al costat de les instal·lacions del Bilbao Exhibition Centre (BEC), en la primera jornada de les festes del Carme.

L´atracció estel·lar aquest any a la fira, que s´ha instal·lat per primera vegada, consta d´una gran columna vertical d´uns 50 metres d´alçada i de dotze braços, on hi pugen dues persones en cadascun, que giren com un carrusel mentre van agafant altura.

Segons van informar fonts de l´Ajuntament, l´atracció es va aturar a quaranta metres d´altura i no va funcionar el sistema de baixada d´emergència.

Fins al lloc es va desplaçar immediatament una dotació dels Bombers de la Diputació de Biscaia, però la seva escala no aconseguia l´altura suficient, per la qual cosa va arribar un altre camió dels Bombers de Bilbao i amb la seva escala es va iniciar el rescat.