El PSOE veu al PP com un renascut «populisme de dretes» després de la Conferència Política dels populars del passat cap de setmana en el qual, segons el parer dels socialistes, el partit de Mariano Rajoy va iniciar «el seu enèsim viatge al centre. Un periple en el qual porta immers els últims 30 anys però que mai conclou».

És l´opinió del nou assessor econòmic del PSOE per al seu programa electoral, Jordi Sevilla, que va advertir del nou «populisme de dretes» en el qual «s´ha embolicat el PP» de cara als propers comicis generals, amb mesures «electoralistes» com la rebaixa fiscal o de la factura de la llum. Va criticar els «regals» fiscals aprovats recentment pel Govern que, en la seva opinió, només «omplen la butxaca dels més rics» i desatenen la immensa majoria dels espanyols empobrint a més els serveis públics. «Aquesta és l´operació que ha fet el Govern. A mi em sembla regressiva i insolidària», va denunciar.

Unes mesures populistes que segons Sevilla parteixen d´un «greu problema de credibilitat» per culpa d´un president del Govern com Mariano Rajoy que va ser «cap» durant anys de l´extesorer del PP Luis Bárcenas «però que diu que no coneixia res de les coses que passaven en el partit».

«El PP porta 30 anys viatjant al centre i encara no hi han arribat. No arribaran mai al centre des d´aquest populisme de dretes que està renaixent», va ironitzar.

Sevilla també va retreure a Rajoy que «no hagi intentat» acordar una posició comuna sobre la crisi grega amb el líder socialista, Pedro Sánchez, ja que li hagués agradat que ambdós fixessin una posició comuna.