Les forces especials de la policia francesa van envoltar ahir un centre comercial de Villeneuve la Garenne, al nord-oest de París, i van aconseguir alliberar divuit treballadors que havien quedat en mans d'uns atracadors. Segons van informar els mitjans francesos, els criminals s'havien fet forts a l'interior de l'edifici. Concretament, els ostatges havien estat retinguts a l'interior de la botiga de roba que Primark té en aquest complex de comerços. Segons els mitjans francesos, els tres assaltants van aconseguir fugar-se de la persecució de la policia i la gent que es trobava al centre comercial es va refugiar al menjador.

La cadena de televisió francesa BFM TV va explicar que els delinqüents havien arribat al lloc dels fets cap a dos quarts de set del matí i va ser aleshores quan s'haurien topat amb diversos empleats que preparaven l'obertura de l'establiment. El canal també va indicar que en les imatges de vídeo vigilància del centre s'havia vist vora una desena d'empleats, que estaven a l'interior de l'establiment en el moment dels fets. A més, segons aquesta mateixa font, sembla que un dels empleats hauria enviat un missatge SMS a un amic seu per alertar-lo que havia estat retingut per un grup de criminals.

Un responsable de la prefectura -l'equivalent francès a les delegacions del Govern- del departament d'Hauts de Seine va subratllar que «no es pot dir que sigui una presa d'ostatges», sinó un atracament a mà armada en el qual la policia explicava que havien participat a priori tres delinqüents.

Preguntat per les informacions sobre la suposada retenció d'una desena d'individus, va indicar que els agents del RAID, el grup d'operacions especials de la policia a França, havia participat en l'operació de les forces de l'ordre, que van acordonar el centre comercial i van interrompre la circulació als voltants.

La policia francesa també va voler aclarir que no hi havia indicis que s'hagués tractat de cap ofensiva terrorista, sinó tan sols el resultat d'un atracament a mà armada.