Nascut a Aurora (Colorado, 1943), Kerry és l'exsenador per Massachusetts que es va conformar amb la Secretaria d'Estat. Amb 71 anys i després dels fracassos en el conflicte araboisraelià i a Síria, l'acord pot ser el colofó contundent a una carrera exempta de grans acords. De fet, va ser la seva predecessora, Hillary Clinton, qui va aplanar el terreny amb contactes secrets amb Teheran al juliol de 2012 a Oman. Les crosses que duia els darrers dies són una bona metàfora de la duresa d'unes negociacions plenes de dates límit que han requerit la seva paciència.

Va passar 28 anys al Comitè de Relacions Exteriors del Senat, on sovint se'l va acusar d'avançar més en la retòrica que en la pràctica. Kerry haurà de defensar ara l'acord en un Congrés escèptic i davant d'Israel i l'Aràbia Saudita.

De cabells blancs i metre 90, és fill d'un funcionari del servei exterior i descendent de l'adinerada família Forbes. Després d'estudiar Dret a la Universitat Yale, va ser voluntari al Vietnam, on el van ferir dues vegades i va perdre diversos amics. Això li va obrir els ulls i el va convertir en activista contra el conflicte i dirigent de l'organització Veterans contra la Guerra. Va entrar en política el 76 com a fiscal cap a Massachusetts i el 1982 es va convertir en el sotsgovernador de l'estat, dos anys abans d'entrar en el Senat.