L'acord amb els socis no ha facilitat les coses al primer ministre grec, Alexis Tsipras, que va mantenir ahir diverses reunions amb membres de Syriza per intentar acumular suports de cara a la decisiva votació d'avui, mentre les mesures d'ajust van despertar la protesta dels sindicats. El Parlament hel·lè ha de donar llum verd avui al primer paquet de mesures i la setmana que ve a un segon perquè sigui possible iniciar les negociacions sobre el tercer rescat. Després de la reunió del comitè polític de Syriza, que va concloure amb una crida a la unitat, Tsipras va mantenir diverses trobades a la seu del Govern, en un intent d'assegurar-se la majoria pròpia necessària perquè la votació prosperi.

Un dels representants d'aquesta facció és el ministre d'Energia, Panayotis Lafazanis, que va afirmar dilluns que no votarà a favor de l'acord, malgrat la qual cosa no té intenció de dimitir. A més, Lafazanis va instar al primer ministre i el Govern a retractar-se i retirar el seu suport a l'acord. Lafazanis és un d'una trentena de diputats de Syriza -en total són 149- que no van donar la setmana passada al Govern un mandat per a les negociacions a Brussel·les, la majoria d'ells mitjançant abstencions, absències i dos amb vots en contra.

La premsa local assenyala que la Plataforma d'Esquerra estaria plantejant-se demanar la celebració d'un congrés extraordinari de la formació Syriza, i es planteja formar el seu propi grup parlamentari. Entre els díscols hi hauria diversos membres del Govern hel·lè, com ara el ministre adjunt de Seguretat Social, Dimitris Stratulis, el ministre adjunt de Defensa, Kostas Ísijos, i el ministre adjunt d'Exteriors, Nikos Juntís, que dilluns passat va dimitir com a diputat, encara que, de moment, no ha deixat el càrrec.