Zarif, el lleial i popular «heroi» nuclear amb més futur a l'Iran

15.07.2015 | 15:29
Mohammad Yavad ZarifReligiós, dialogant i format als EUA, ha sabut rebatre les crítiques tant de l´islamisme radical com del Senat americà

Després de l'acord, Mohammad Yavad Zarif (Teheran, 1960)?és el gran «heroi» de la República Islàmica de l'Iran, un home dialogant, lleial, somrient i profundament religiós al qual s'augura un gran paper en el futur. Una figura que veuen amb bons ulls els sectors moderats-reformistes als quals pertany. L'any passat ja va ser l'home de l'any per la premsa iraniana i se'l va comparar amb Mohamad Mosadegh, l'adorat primer ministre enderrocat per la CIA el 1953. Entre altres gestos, Zarif va arribar a considerar com un «crim odiós» l'Holocaust del poble jueu. La seva defensa de les línies vermelles de la República Islàmica i del líder suprem, Ali Khamenei, va deixar sense arguments els sectors més recalcitrants del règim.
Zarif es va formar íntegrament als EUA, on va estudiar la secundària, es va llicenciar a la Universitat de Sant Francisco i es va doctorar a la Universitat de Denver. Els seus dos fills van néixer allà i durant molts anys va residir a Nova York, on va treballar com a ambaixador d'Iran a l'ONU. El seu coneixement de la cultura, el dret i l'idioma nord-americans és aclaparant. Ostenta més títols universitaris nord-americans que molts legisladors dels EUA i no va dubtar, en el seu moment, a donar lliçons de dret constitucional nord-americà i relacions internacionals als «falcons» del Senat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema