El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha arxivat la causa contra l'exjutge Elpidio José Silva per delictes d'infidelitat en la custòdia de documents i revelació de secrets per filtrar a la premsa els correus de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa. Ho va fer tot i que l'abril passat, la instructora de la denúncia que va presentar la Fiscalia contra Silva per la difusió d'aquests correus als mitjans de comunicació, Susana Polo, va donar el primer pas per jutjar-lo per difondre'ls quan la causa per la qual va empresonar l'exbanquer estava declarada secreta. Per sustentar la seva decisió, Polo recollia els testimonis de dues excompanyes sentimentals de la Silva, Susana García Romera i Alba Ledo, que coneixien molts dels documents sense que ni tan sols haguessin estat publicats.

Els arguments

Tot i que la Sala Civil i Penal del TSJM no dubta que hi havia «alguna cosa més que sospites o conjectures» per iniciar aquesta causa i que és «inqüestionable que a dia d'avui» l'exjutge «és l'única persona sobre la qual s'han abocat indicis d'estar darrere de la divulgació pública dels documents, la prova de les testificals en què es va basar la instructora no són suficients». I per la «falta de qualitat» de les dues dones, cal prendre «amb cautela» les seves declaracions.

L'exjutge, al qual el Tribunal Suprem va expulsar definitivament de la carrera en confirmar la seva pena d'inhabilitació a 17 anys i mig per prevaricar en la seva investigació a Blesa, podria haver-se enfrontat en aquesta ocasió a una petició de presó.