José Ramón Bauzá, president del Partit Popular de les Illes Balears des de setembre de 2009, va presentar ahir la seva dimissió, un dia després de prendre possessió de l'escó com a senador autonòmic.

El fins ahir president del PP de Balears va anunciar diverses setmanes enrere la seva intenció de presentar la dimissió i obrir així una via al nomenament d'un nou president del partit, càrrec pel qual es perfila el fins ara secretari general regional, Miquel Vidal.

Segons el PP, en una carta enviada al partit, Bauzá va explicar que dimitia "entenent que dóna per complert el seu compromís adquirit en el Comitè de direcció, celebrat amb data 25 de juny de 2015, en el sentit que faria que la mateixa fos efectiva en presentar-se un candidat que, complint els requisits acordats en la citada reunió, volgués optar a la Presidència".

D'altra banda, van afegeir els Populars que José Ramón Bauzá també havia manifestat l'orgull i l'honor que havia representat per a ell haver pogut ser el President de la formació conservadora durant el període en què li havia tocat assumir aquesta responsabilitat.