Continua la manca d'acord a la UE per repartir-se 40.000 refugiats

Espanya acollirà 1.300 demandants d'asil eritreus i sirians i 1.449 persones de tercers països

21.07.2015 | 15:24

Els ministres europeus d'Interior van tancar la discussió sobre el repartiment en els propers dos anys de 40.000 demandants d'asil sirians i eritreus arribats a Itàlia i Grècia des de l'abril sense compromisos que permetin arribar a aquest objectiu, i van decidir revisar la situació al desembre. «Amb els compromisos per països que hi ha sobre la taula només s'arribaria a un total de prop de 35.000 sol·licitants», van explicar fonts diplomàtiques. «No es pot considerar un fracàs perquè es tracta d'un procés de dos anys», van afegir. Espanya va ser l'únic país que va arribar a la reunió d'ahir sense haver comunicat a la UE la xifra de refugiats que està disposada a acceptar.
Finalment, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va anunciar que Espanya acollirà 1.300 demandants d'asil eritreus i sirians arribats a Itàlia i Grècia des del passat mes d'abril i 1.449 refugiats de tercers països, com a contribució al repartiment entre Estats membres de la Unió Europea. «Hem ofert una xifra que ha estat molt ben acollida de reassentament de 1.449 persones i 1.300 per al programa de reubicació, fet que ens situa en una posició molt adequada», va dir Fernández Díaz al final del Consell extraordinari de ministres europeus d'Interior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema