La policia sueca va detenir dos homes a la província de Halland, al sud del país, després de trobar 550 quilos de dinamita i nombrosa parafernàlia neonazi al domicili d'un d'ells. L'operació policial va començar el passat divendres, quan es va escorcollar una granja a la localitat de Falkenberg per buscar drogues i es van trobar 50 quilos de dinamita.

Segons les primeres dades de la investigació, el primer detingut, de 30 anys i amb nombrosos antecedents penals, va comprar aquests explosius al segon, de 41 anys, a l'habitatge del qual es van trobar 350 quilos de dinamita més. En un cotxe pertanyent al seu entorn els agents van descobrir altres 150 quilos.

En escorcollar la casa del més jove, que va ser condemnat el 2014 per atacar amb una destral la porta d'un veí, la policia va trobar propaganda neonazi, una mena d'altar amb fotos d'Adolf Hitler i una còpia del seu llibre Mein Kampf.

«No puc dir molt sobre això. S'està treballant amb diferents hipòtesis i està clar que té aquest rerefons», va assenyalar el fiscal Jon Lindahl sobre les activitats neonazis del jove.