El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va expressar la seva «intenció» d'incrementar el pressupost de beques generals de 2016 i es va comprometre a «recuperar», en el proper any escolar, els ajuts de llibres i material desapareguts el 2012 per als alumnes amb menys recursos.

Méndez de Vigo, que va informar al Congrés de les polítiques del seu departament, va insistir que la Lomce i el seu calendari, que forma part de la llei, «estan per complir-se», tot i que escoltarà totes les comunitats i agents escolars perquè s'apliqui en les «millors condicions».

Va calcular que a l'agost estarà «en condicions» de convocar la Conferència Sectorial d'Educació, un cop constituïts tots els governs autonòmics i hagi parlat amb els consellers d'Educació i agents socials. Méndez de Vigo va explicar que «dialogarà» amb tota la comunitat escolar sense idees preconcebudes per fer una gestió transparent i contribuir a un acord des lleialtat institucional.

Sobre les avaluacions finals d'etapa, el ministre creu que hi ha un «ampli camp de treball comú per consensuar les seves característiques».