El Govern afirma estar en «plena activitat» per trobar els periodistes desapareguts

23.07.2015 | 07:15

Un dia després que transcendís la desaparició, el passat dia 12, de tres periodistes espanyols a la ciutat siriana d'Alep, el Govern va afirmar que desenvolupa una «plena activitat» per localitzar-los, mentre van continuar les crides a la prudència i la discreció.
El president del Govern, Mariano Rajoy, va garantir que l'Executiu farà «tot el possible» perquè els reporters Ángel Sastre, Antonio Pampliega i José Manuel López, que treballaven a Alep com a freelance, tornin a casa sans i estalvis. Per això, va demanar cautela a l'hora d'informar i va afegir que de moment no es descarta cap hipòtesi, tot deixant clar que el Govern no actuarà en funció de conjectures, sinó de l'única cosa contrastada fins ara, la desaparició dels periodistes.
De l'únic del que es té constància és que van entrar a Síria el 10 de juliol des de Turquia, es van dirigir a la ciutat d'Alep i, dos dies més tard es van posar en contacte per última vegada amb alguns companys a Espanya. Des de llavors no se sap res més, va explicar Rajoy, que va recordar que a Alep es registren continus combats, hi ha serioses restriccions d'electricitat i les vies de transport i les comunicacions estan molt limitades.
També el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, va apel·lar a la «màxima discreció» i va assenyalar que el seu departament està pendent del tema des del primer moment en què es va conèixer la notícia.
Exteriors, segons el cap de la diplomàcia espanyola, està «en contacte permanent» amb l'ambaixada espanyola a Ankara, que porta les operacions a Síria, país en el qual Espanya té un documentalista i agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), que són els que dirigeixen l'operatiu per a la seva localització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema