El recent reelegit president de la patronal autonòmica valenciana Cierval, José Vicente González, va assegurar que la Comunitat Valenciana «no pot» pagar un deute de 37.000 milions «que és una llosa», i va advocar per buscar una quitança equivalent al 50%, tot reclamant «voluntat política».

González va fer aquestes manifestacions davant els mitjans després de ser reelegit per aclamació en el càrrec a l'assemblea electoral celebrada ahir, a la qual van assistir, entre altres, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la CEOE, Juan Rosell , així com el delegat del Govern a la comunitat, Juan Carlos Moragues.

En el seu discurs després de la reelecció va admetre que «el deute simplement no el podem pagar» i que la major part correspon a l'infrafinançament que arrossega l'automomia des de fa diverses dècades, així com va apuntar solucions com quitances parcials o reestructuració a llarg termini amb tipus simbòlics i diversos anys de carència.

En una trobada posterior amb els periodistes, va asseverar que «no es pot pagar un deute que és una llosa», i va apuntar que si es té en compte l'infrafinançament en els últims deu anys surten 15.000 milions, «més o menys la meitat del deute». En aquest sentit. va advocar per «buscar una quitança d'una manera o una altra equivalent al 50% del deute».

Preguntat sobre aquesta proposta, Puig va assegurar que la Comunitat Valenciana «no està demanant un tracte especial» perquè el Govern ja ha condonat part del deute a una comunitat, i, encara que no va voler parlar de quitança o reestructuració, va dir «estar obert» a dialogar amb el Govern perquè allò important és «arribar a un acord».