El jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, afirma que l'exconseller madrileny Francisco Granados i el seu soci David Marjaliza tenien sotmesos determinats «càrrecs polítics i funcionaris», entre els quals hi havia un guàrdia civil, segons es desprèn de les punxades telefòniques del sumari.

En l'acte d'aixecament del secret del sumari d'aquesta causa, que desgrana els fets presumptament delictius que s'atribueixen als principals investigats en aquesta suposada trama de corrupció, el jutge detalla que el cas suma ja 92 persones imputades per delictes de corrupció.

Alguns dels indicis contra ells són les punxades telefòniques fetes fins a l'octubre de l'any passat, quan es va destapar l'operació Púnica, que confirmen «la freqüent utilització de les relacions personals i influències polítiques» per part dels suposats caps de la trama, Granados i Marjaliza, tots dos a la presó.

Aquestes influències les usaven per aconseguir adjudicacions a empreses de la xarxa, sobretot per part de la Comunitat de Madrid i l'Ajuntament de Valdemoro, del que va ser alcalde Granados, però també a Múrcia, València i Lleó. Així, segons el jutge, les escoltes van permetre ampliar el coneixement sobre «l'abast de la influència» que exercien Granados i Marjaliza, «fins arribar a evidenciar la submissió de determinats càrrecs polítics i funcionaris», entre els quals hi havia un guàrdia civil imputat que els va avisar que se'ls estava observant.

La delació de l'agent a Granados sobre la instal·lació d'un dispositiu de gravació prop d'una empresa de Marjaliza «va comportar que aquest imputat pogués adoptar tota mena de precaucions amb el consegüent perjudici per a la investigació».

Complex entramat societari

Les intervencions telefòniques van posar en evidència un «complex entramat societari» creat per Marjaliza i gestionat i dirigit per la seva secretària, Ana María Ramírez, amb la cooperació de diversos imputats més, un d'ells director d'una sucursal bancària.

Ramírez va sortir ahir de presó, on estava des de l'octubre, en pagar la fiança de 40.000 euros que li va imposar el jutge. La imputada haurà de complir amb les mesures cautelars imposades pel jutge: compareixences quinzenals al jutjat i prohibició de sortir d'Espanya.