El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, va advertir al Congrés del seu país que és una «fantasia» pensar que és possible arribar a un «millor acord» que el signat aquest mes pel Grup 5+1 i Teheran sobre el programa nuclear de l'Iran, i que si els legisladors l'anul·len farien més probable un enfrontament militar.

«L'alternativa al pacte que hem assolit no és un millor acord, una mena d'arranjament del món dels unicorns que inclogui la capitulació completa de l'Iran. Aquesta és una fantasia, simplement», va dir el cap de la diplomàcia nord-americana en una audiència al Comitè d'Afers Exteriors del Senat.

En l'audiència, el senador republicà Bob Corker va acusar Kerry d'haver-se deixat «estafar» pels iranians i es va mostrar «deprimit» per les explicacions de l'Administració del president dels EUA, Barack Obama, sobre el pacte nuclear assolit per l'Iran i les sis potències del G 5+1. «Ens diuen que hem de triar entre aquest acord i la guerra. Crec que això és una hipèrbole», va afirmar Corker, que presideix el Comitè d'Exteriors del Senat, i va afegir que el pacte «codifica un camí clar perquè l'Iran obtingui una arma nuclear».