Dos anys després de la tragèdia del tren Alvia 04.155 a les proximitats de Santiago de Compostel·la, que va causar la mort de 81 persones i més de 140 ferits, afectats i familiars de les víctimes segueixen reclamant Justícia i sol·liciten que es depurin responsabilitats. La Plataforma d'Afectats constituïda arran de l'accident del tren aquell fatídic 24 d'juliol de 2013 es van concentrar ahir a la Plaça de l'Obradoiro, davant de la catedral compostel·lana.

Cada vegada més indignats, com va quedar palès en els seus lemes i en les pancartes que exhibien, els afectats exigeixen «la veritat», «que es depurin responsabilitats entre els polítics» i que es constitueixi una comissió d'investigació parlamentària sobre l'accident. No volen que es vegi Francisco José Garzón Amo, maquinista de l'Alvia, com a únic culpable.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va recordar les víctimes de l'accident i va explicar que Renfe aprovarà la setmana que ve un fons d'atenció a les víctimes de sinistres ferroviaris. Va afegir que des del Govern s'intenta ajudar «tot el possible» les famílies i les persones amb lesions.