La jutge Mercedes Alaya ha remès un informe al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per seguir instruint els ERO en el qual desqualifica la seva successora, Maria Núñez, per la seva «estreta amistat» amb el conseller andalús de Justícia i dubta dels seus coneixements per a la instrucció penal.

Després de l'informe, en el qual Alaya defensa seguir instruint els casos dels ERO, els cursos de formació i els avals de la Junta a empreses, el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) ha demanat al CGPJ que valori la «falta de voluntat de col·laborar» de la jutge, segons el Diario de Sevilla.

L'informe d'Alaya, que ha obtingut un lloc a l'Audiència de Sevilla, ha estat enviat abans que el Consell decideixi sobre el repartiment final dels sumaris que s'instrueixen al jutjat d'instrucció 6 de Sevilla i després que el TSJA aprovés que ella seguís amb els ERO i el cas Mercasevilla.

«Es dóna la circumstància que la premsa en general posa de manifest que la senyora Núñez Bolaños manté una estreta amistat amb el conseller de Justícia, Emilio de Llera, detractor del treball d'aquesta instructora», explica.