Els dos màxims responsables de la trama de corrupció Púnica, l'exsecretari general del PP madrileny Francisco Granados i el seu amic i empresari David Marjaliza, van arribar a estar autoritzats a nombrosos comptes bancaris de tercers, en 53 i 419, respectivament. Així consta en el sumari de l'operació, que inclou documentació sobre els comptes bancaris, declaracions de la renda, immobles, compres d'actius i altres dades econòmiques dels principals imputats en la trama de corrupció autonòmica i local que tots dos lideraven i per la qual es troben a la presó.

Segons aquesta documentació, a més dels comptes bancaris dels quals Marjaliza era titular, el seu nom apareix autoritzat en comptes de tercers: des dels 283 l'any 2003, passant pels 419 del 2008 i els 205 (la xifra més baixa) de 2013. També apareix l'empresari com a comprador de diversos immobles a les localitats madrilenyes de Getafe, Valdemoro o Torrejón de Velasco i com a titular d'algunes caixes de seguretat.

Granados apareix com a titular o cotitular en dotze comptes bancaris entre 2008 i 2013, i va aconseguir tenir un saldo en ells de fins a 1,43 milions d'euros en aquest primer any, una xifra que va anar poc a poc disminuint fins als 726.105, 49 euros de saldo total al desembre de l'últim exercici investigat.

Marjaliza va ordenar construir un amagatall a la seva casa de Valdemoro per ocultar part del seu patrimoni, que el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco eleva a un total de 33.498.675,30 euros.

Un silenci sospitós

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que el silenci del president del Govern, Mariano Rajoy, i del PP davant el cas Púnica reflecteix la seva ?transi?gència en la lluita contra la corrupció. "Hi ha silencis en política que resulten confessions i el silenci del president Rajoy i del PP respecte a un nou escàndol de corrupció com el que representa la trama Púnica mostra la seva ?transi?gència en la lluita contra la corrupció", va destacar.

L'expresident valencià Alberto Fabra va negar conèixer i haver-se reunit amb un empresari implicat en la trama Púnica, les converses del qual han fet deduir a la Guàrdia Civil que aquesta xarxa estava disposada a finançar irregularment el PPCV a canvi de contractes públics.