Un matrimoni va ser detingut a Saragossa per intentar assassinar el seu nadó de dos mesos, va explicar la Policia Nacional, que investiga també la mort l'any passat d'una altra filla de la parella quan no arribava al mes d'edat. La Prefectura Superior de Policia d'Aragó va assenyalar que el nadó està ingressat a l'Hospital Infantil de la capital aragonesa en estat greu, amb múltiples fractures i altres lesions.

Els arrestats, un home de 36 anys i la seva dona, de 31, tots dos d'origen marroquí, van passar a disposició judicial acusats d'un presumpte delicte d'assassinat en grau de temptativa.

Les investigacions policials es van iniciar el passat 20 de juliol en tenir coneixement que el nadó havia estat hospitalitzat amb lesions greus per múltiples fractures, algunes de les quals s'havien produït de forma continuada al llarg del temps.

Els agents, del Grup d'Homicidis de la policia judicial, també investiguen la mort a abril de l'any passat d'una altra filla del matrimoni en circumstàncies similars, quan el nadó només tenia 26 dies de vida.

De moment, la policia ha decidit retirar a aquest matrimoni la tutela d'una altra filla de dos anys, de la qual s'ha fet càrrec immediatament la Subdirecció Provincial de Protecció a la Infància i Tutela de l'Institut Aragonès de Serveis Socials.